Az Italdepo elkötelezett híve a kultúrált alkoholfogyasztásnak.
Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak
nem ajánljuk és kiszolgálni nem tudjuk.
Kérjük nyilatkozzon életkoráról!
Igen, elmúltam már 18 éves | Nem, még nem vagyok 18 éves
Főoldal
Webáruház
Sör
Hordós sör


Paulaner Original Münchner Hefe Weissbeer 5L party hordó (búzasör)
cikkszám: 00010
Ár: 5.990 Ft/db
Egységár: 1.198 Ft/l
Csom. egység: 1 db
 

1627-ben I. Maximiliam bajor választófejedelem Olaszországból tíz pálos-rendi szerzetest telepített a München melletti Neudeck kolostorba. Ezzel a momentummal kezdõdött a Paulaner Sörgyár története. A XVII században a Pálos rendi szerzetesek úgy tartották, hogy " a folyékony dolgok", mint pl. a sör is, nem törik meg a böjtjüket, így szabadon fõzték és lelkesen fogyasztották azt. Az általuk fõzött sör különösen íz gazdag volt, testes és tápláló. Így méltán érdemelte ki a folyékony kenyér elnevezést.

A Paulaner sörök kiváló minõségérõl tanúskodó elsõ feljegyzés 1634-bõl származik, amikor a München városi sörfõzök írásban tiltakoztak a Pálos kolostor sörkimérési joga ellen, mivel azok egyedülálló sörükkel komolyan veszélyeztették városbéli konkurenseik eladásait.

Közel kettõszáz esztendõ telt el a Paulaner sörfõzde életébõl, amikor 1806-ban Franz Xaver Zachel bérbevette, majd 1813-ban megvásárolta a kolostortól a serfõzdét és Németország egyik legismertebb sörévé tette a "pálos barátok aranyát". 1837-ben I. Ludwig király hivatalos dekrétumban jelentette ki, a Paulaner nem egyszerûen "csak egy sör" a sörök között, hanem minõségével kiemelkedik közülük.

1928-ban a Paulaner egyesült a szintén müncheni Thomasbräu sörgyárral, és még ugyanebben az évben piacra dobta az elsõ müncheni Lager sört. A Paulaner Original Münchenert.

1979-ben a Paulaner a Schörghuber Corporate Group tagja lett, és napjainkban Bajorország és München legnagyobb sörgyártója évi 2,7 millió hektóliteres forgalmával és 400.000 hl exportjával.

SCHÖRGHUBER CORPORATE GROUP nem csak a sörgyártásban érdekelt, jelentõs érdekeltségei vannak az ingatlan- és építési businessben, szállodaiparban, légiközlekedésben és a sportban. Söripari érdekeltségei közé tartozik még a Paulaner csoporthoz tartozó Thurn und Taxis, az Auer Bräu és a Hacker-Pschorr. A Kulmbacher csoport olyan márkákkal mint a Kulmbacher, Eku, Sternquell, Mönchshof, Braustole és egy sörgyár Chilében.

A Paulaner sörfõzde a szakma szabályainak megfelelõen az 1516-ban hozott bajor tisztasági törvény alapján fõzi söreit, mely szabályzat még szigorúbb, mint a világszerte híres német tisztasági törvény. Hogy valójában milyen kíváló, azt minden nap újra meg újra bizonyítja az íze. A sörgyár ezért különleges mûgonddal fõzi a messze átlagon felüli ízû Paulaner söröket, valamennyit nagyhagyományú receptek alapján, tradicionális eljárásokkal.

A Paulaner napjainkban messze a legnagyobb müncheni sörfõzde, egyben Bajorország legnagyobb sörgyára.


Hasznos oldalak: Ital.lap.hu | Vodka.lap.hu | Whiskey.lap.hu

ItalDepo | Cím: 1194 Budapest, Hofherr Albert u. 89. | Ügyfélszolgálat: +36 1 281-0015

;
Pinterest