Ben Nevis Provenance Single Malt Whisky Tokaji Cask Finish 13 éves 0,7

tokaji hordós érleléssel, mindössze 282 palack

20 990 Ft

Ben Nevis Tokaji Cask Finish

 

Tokaji Finish sorozatunk újabb taggal bővült. Ezúttal Skócia legmagasabb hegyéről elnevezett lepárló szolgáltatja a nedűt, amelyet először újratöltött bourbon hordóban, majd az utolsó 9 hónapban Tokaji Aszús hordóban (Patrícius Pincészet) utóérleltek. A 2001 nyarán lepárolt felföldi whisky így összesen 13 évet érlelődött, mielőtt 2015 tavaszán nem hűtve szűrt eljárással palackozták. Ez utóbbi metódus az oka annak, hogy ha lehűl a párlat, vagy jeget adunk hozzá, akkor a szárazanyagok kicsapódhatnak és opálossá, zavarossá válik az ital. Ez nem a párlat hibáját, hanem pont a természetességét mutatja, hisz így sokkal több, eredetileg is a whiskyben lévő aroma marad az italban palackozás után.

 

A Provenance sorozatban négy, eltérő színű címke található az egyes whiskyken, amelyek arra utalnak, hogy az adott malátawhiskyt mely évszakban párolták le. Az egyes kiadásokban egyetlenegy hordó tartalmát palackozzák le (single cask), kis mennyiségben (small batch), ez esetünkben 282 db. A címkén felfedezhető McGibbons név pedig a Laing fivérek anyai ágára utal, amely által szorosan kötődnek Islay szigetéhez is.

 

Mindössze egy lepalackozott hordó, kizárólag a magyar piacra, limitált kiadás!

 

Illata fűszeres, gazdag, krémes, aromáiban a cukros-édes hatások megannyi formában bukkannak fel: karamell, árpás édesség, kemény cukorka, melasz, őszi gyümölcsök és friss édesgyökér. Mindezt a Tokaji borra emlékeztető hatások lengik körül, hiszen az aszús hordóban eltöltött hónapok markáns nyomot hagytak ebben az egyedi whiskyben.

 

Lepárlás dátuma: 2001 nyara

Palackozva: 2015 tavaszán

Alkoholtartalma: 46% v/v

Palackozó: Douglas Laing

 

Elfogyott

Egység ár: 29986 Ft/ liter
Cikkszám: 95916 Kategóriák: ,

További információk

Kiszerelés

×

Cart

Close Panel