Clynelish 18 éves Tokaji Cask Finish 54,1% 0,7 díszdobozban

Wilson & Morgan Barrel Selection Single Malt Scotch Whisky

30 990 Ft

Az utóbbi évek fiatalabb Tokaji hordós érlelései után (Benromach, Arran,  Ben Nevis Tokaji Finish) most itt van egy korosabb verzió, amely ebből a szempontból az eddigi legsikeresebb, BenRiach 18 éves Tokaji Finish-t idézi. A Clynelish esetében azonban a nagykorúság mellé hordó erősség is jár: 54,1% alkoholfokon palackozták. A Patrícius Borház Tokaji hordójában összesen 13 hónapot töltött, ez a szakértők által rendre elismert Highland Malt.

 

Mindössze 248 palack készült belőle a Wilson and Morgan független palackozó gondozásában. Mutatós díszdobozban kapható, ezért ajándéknak is kitűnő választás.

 

A magyar vonatkozásokon túl egy nagyszerű whiskyről van tehát szó, amely az elmélyült whisky fogyasztók számára is komplex élményt tartogat: a Tokaji hordó felerősíti a Clynelish gazdag- olajos jegyeit. Hasonló a Marsala hordós érleléshez, tele a tokajira emlékeztető mazsolával, aszalt sárgabarackkal, méhviasszal, ínycsiklandó akácmézzel. Füstössége nem tolakodó, pici vízzel mindenképp célszerű kinyitni és várni az újabb és újabb finom illatokat.

 

Hordó sorszáma: 6492

Palackozott mennyiség: 248 db

Lepárlás dátuma: 1997

 

Elfogyott

Egység ár: 44271 Ft/ liter

További információk

Kiszerelés

×

Cart

Close Panel