Laroche Rosé de la Chevaliere 0,75 2017

a francia lovag

2 690 Ft

Chablis városa közel kétszáz kilométerre dél-keletre fekszik Párizstól.

 

A városról kapta a nevét a Burgundiához tartozó, azonban önálló eredetvédelmi rendszerrel rendelkező borvidék. A szőlőtermesztés északi határán fekszik, talaja agyagos-meszes, tengeri üledékekben gazdag. A borvidék teljes egészét egyetlen szőlőfajta, a Chardonnay uralja.

A területek minőségi besorolása a dűlők fekvése alapján történt. Az alsó kategória a Petit Chablis, az alap kategória a Chablis, a legmagasabb minőségi kategóriát a Premier Cru és Grand Cru területek jelentik.

A Chablis borok frissek, élénkek, ásványosak, acélosak, elegánsak, ami a hűvös klímának és a meszes-üledékes talajnak köszönhető. Leginkább reduktív technológiával készülnek, fahordót csak ritkán és akkor sem a teljes tételek esetében alkalmaznak.

A Domaine Laroche első szőlőtőkéit az alapító, Jean Victor Laroche telepítette. Michel Laroche ma több mint 100 hektáron gazdálkodik, melynek 35%-a Premier és Grand Cru.

A bor elkészítéséhez a Syrah és Grenache szőlőfajtákat használták. Tíz órás áztatás után préselték, hogy szép színe és gyümölcsös íze kialakuljon. Koracél tartályokban 12-170C-on, három héten keresztül erjedt. Illata és íze is csodálatosan gyümölcsös és üdítő, melyben meghatározó alkotók a bogyós gyümölcsök, a málna és a különböző citrusfélék zamatai. Aperitifként is kiváló, de jól lehűtve nyári salátákhoz, pulykához és ázsiai ételekhez ajánlható.

Egység ár: 3587 Ft/ liter
Cikkszám: 95581 Kategóriák: , ,

További információk

Kiszerelés

×

Cart

Close Panel