Az Italdepo elkötelezett híve a kultúrált alkoholfogyasztásnak.
Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak
nem ajánljuk és kiszolgálni nem tudjuk.
Kérjük nyilatkozzon életkoráról!
Igen, elmúltam már 18 éves | Nem, még nem vagyok 18 éves
Főoldal
Webáruház
TÖBBET, OLCSÓBBAN


Gere Kopar Villányi Cuvée 0,75 2012
fa ládában
cikkszám: 95838
Jelenleg nem rendelhető

Gere Kopar Villányi Cuvée 0,75 2012
A fajtaösszetétel továbbra is cabernet sauvignon(10%), cabernet franc(50%) és merlot(40%).


2011: A tél hideg volt és viszonylag hosszú. Áprilistól gyönyörű napsütéses időnk volt, egészen júliusig, amikor hűvösebb idő és több csapadék volt a jellemző. Ekkor sem tartósan esett, hanem inkább egyszerre nagyobb mennyiségben, felhőszakadás formájában. Augusztus elejétől-közepétől már ismét szép nyárias idő volt nagyon magas hőmérséklettel. Ez az idő kitartott egészen a szüret végéig, október első feléig. Végig szinte igazi nyári idő volt 25-28 fokos hőmérséklettel, csapadék nélkül. A szőlő egész évben nagyon szépen fejlődött, gyönyörű vitalitást mutattak az ültetvények, talán eddigi legszebb formájukat hozták.

Az alkoholos erjesztés részben acéltartályban, részben fakádban történt, az almasav-bontás fahordóban. 60%-a új barrique-ban, 40%-a nagy (10-25 hl) ászokhordóban, érlelődött 16 hónapig.

 

A pohár falán vaskos íveket rajzol 2011-es Kopárunk. A mély, sötét színárnyalatok a megszokott koncentrációról árulkodnak. Illatában már most nagyon sokrétű; pörkölési aromák, fahéj, fekete szeder, cseresznye,érett meggy, pici borsosság, szegfűszeg, vanília, minerális jegyek.

Ízében is kellőképp összetett. A borsos-minerális jelleg itt is jelen van, melyek cseresznyét és fekete bogyósokat gazdagítanak. A savak szépek, vibrálnak. A tanninok intenzívebb jelleget mutatnak, de borunk még gyerekcipőben jár. Lecsengése hosszú, a kishordós jelleg szépen megbújik a háttérben, így a gyümölcsöké maradhat a főszerep. Elegáns, kerek, gyümölcsös, ugyanakkor fajsúlyos, testes tétel, hosszú utóízzel és érési potenciállal.


Hasznos oldalak: Ital.lap.hu | Vodka.lap.hu | Whiskey.lap.hu

ItalDepo | Cím: 1194 Budapest, Hofherr Albert u. 89. | Ügyfélszolgálat: +36 1 281-0015

Pinterest