Skót, kevert whisky (blended scotch)

Legalább 3 év érlelési idő tölgyfahordóban, egy, vagy több skót malátawhisky és egy vagy több skót gabonawhisky keveréke. A minőség rendkívül tág határok között változik, van amelyikkel egy autentikus skót dudás a száját sem öblítené ki (ilyet nem is forgalmazunk) és van, amelyiket csak nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak. A legismertebb márkák (Chivas Regal, Johnnie Walker, Ballantines) mellett igazi ritkaságok is.

Maláta whisky (Single/ Blended Malt)

Sokak számára a kínálat csúcsa a skót malátawhisky. Kínálatunkban számtalan ismert brand (Lagavulin, Talisker, Glenmorangie, Laphroaig, Glenlivet, Jura, Glenfiddich, Caol Ila, Oban) és persze igazi ritkasgok is (nem kezdem el sorolni, mert ami ritkaság, az nem lehet állandó kínálatban).

Bourbon, Tennessee whiskey

Bourbon whiskey: min. 51% kukoricatartalom és legalább 2 éves, új tölgyfahordós érlelés. Legismertebbek, a Jim Beam, a Buffalo Trace, a Makers Mark, a Four Roses, a Wild Turkey, de természetesen a kis szériás Bourbonok is fellelhetők kínálatunkban.Tennesse whiskey: hasonló paraméterekkel, aktív szénen átcsepegtetve, Tennessy államból. Nálunk, leginkább Jack Daniels.

Ír whiskey (Irish whiskey)

Az ír whiskey jellemzői a háromszoros lepárlás, a minimum 3 éves tölgyfahordós érlelés, és az árpát legtöbbször zárt kemencében szárítják. Az eredmény a skót whiskynél lágyabb (sokak szerint finomabb) párlat. A nagy nevek mellett (Jameson, Tullamore Dew, Bushmills, Paddy), a kevésbé ismertek (Connemara, Clontarf, Kilbeggan, Tyrconnell) is.

Kanadai whisky (Canadian whisky)

Rozsból, kukoricából, egyéb gabonafélékből lepárolt, legalább 3 évig tölgyfahordóban érlelt whisky, amely kevésbé karakteres, mint skót, vagy amerikai társai. A legismertebbeket kínáljuk: Crown Royal, Canadian Club, Black Velvet, Canadian Special Old.

Japán Whisky

A japánok az elmúlt években megmutatták, hogy bár whisky gyártásuk 100 éves sincs, nemcsak megközelítették Skóciát, de olykor le is hagyják! Kínálatunkban Nikka és Yamazaki márkák közül válogathatnak.

×

Cart

Close Panel